STANLEY Security presenterar:

Branddagarna 2022

5-6 maj, Stockholm

5-6 maj

Torsdag 5 maj
9.30 Kaffe och registrering
9.55 Programmet börjar
 
Fredag 6 maj
11.45 Avslutar vi med lunch

Hilton Slussen, Stockholm

5 995 SEK

Torsdag 5 maj 

 09.30 Registrering och kaffe
09.55 Moderator Josefine Sundström hälsar alla välkomna
10.00 Anders E Johansson, Polarbröd
11.00 Tommy Carnebo, Dafo
12.00 Lunch
13.00 Jesper Jörnén, SAABs Brandflyg
14.00 Per Lindquist, P3R Lab
15.00 Kaffepaus
15.30 Axel Schylström
16.30 Moderator avslutar dagen
19.00 Transport till middag
19.15 Välkomstdrink
19.45 Middag
22.45 Transport till hotellet

Fredag 6 maj 

08.30 Moderator Josefine Sundström hälsar alla välkomna
08.30 Oskar Ekberg, Briab
09.15 Kaffepaus
09.30 Johannes Sjösvärd Näslund,
10.15 Frågestund med Oskar och Johannes, Räddningstjänsten Dala Mitt
10.30 Studsvik, Malin Enocksson, Cyclife Sweden
11.30 Moderator summerar
11.45 Lunch och avslut

Välkommen till Branddagarna 2022. Under två fullspäckade dagar bjuder STANLEY Security in till inspirerande föreläsningar och samtal med branschkollegor.

Bland annat kommer vi lära oss om digitala verktyg inom brandskydd, det senaste inom detektering med videokameror och intressanta fall från verkligheten.

Årets talare kommer släppas efterhand men anmäl dig redan idag för att garantera en plats.

Välkomna!

"

Moderator

Josefine Sundström

Författaren och programledaren Josefine Sundström är en van moderator. Förutom programledare i radio och tv för både Melodifestivalen och nyhetsprogram har Josefine Sundström författat boken Branden.

 

– Efter rekommendationer under de senaste Branddagarna har jag köpt och installerat en laddstolpe till elbilen och tre nya brandvarnare i hemmet. Dessutom har jag sett över familjens batteriförvaring. Ser mycket fram emot att få introducera och höra årets spännande talare, säger Josefine.

Talare

Anders E Johansson

Anders E Johansson är vd på Polarbröd, ett femte generationens familjeföretag och ett av Sveriges starkaste varumärken. Under Anders 12 år i Polarbröd har bolaget fortsatt att utvecklas med god lönsamhet och tillväxt inte minst på växande exportmarknader.

Om föredraget
Anders E Johansson kommer att berätta om de dramatiska dagarna, chocken och sorgen i augusti 2020 när familjeföretaget Polarbröds bageri i Älvsbyn brann ner. Om krisledningsarbetet med fokus på medarbetarna samtidigt som mediatrycket var enormt. Han kommer att berätta om hjältarna i Älvsbyn och Bredbyn, om beslutsamheten hos ägarna och hur man tillsammans hittade kraften och energin att resa sig ur askan och komma tillbaka.

Talare

Tommy Carnebo

Tommy Carnebo har arbetat i mer än 20 år som brandman på Södertörns brandförsvarsförbund och har nu börjat som Risk Management Specialist på Dafo Vehicle Fire Protection. Tommy har arbetat med trafiksäkerhet i 15 år och specialiserade sig 2017 på fordon med alternativa drivmedel, främst el och gas.

 

Sedan 2018 har han genomfört ett 80-tal utbildningar och föreläsningar om risker kring fordon med alternativa drivmedel. Tommy har även varit sakkunnig i flera MSB-projekt och var också sakkunnig i Regeringsutredningen för säkra gasbusstransporter.

 

Om föreläsningen

Tommy kommer att prata om vad som skiljer fordon med alternativa drivmedel från ”vanliga”. Hur laddar vi våra elbilar säkert? Vilka utmaningar ser Räddningstjänsten med batteridrift och bränder? Karantänsplatser – vad är det? Varför ska vi ha dem och hur ska de se ut?

Han kommer också beröra vilka risker som finns med mindre energibärare som till exempel hoverboards, sparkcyklar, elcyklar.

Talare

Patrik & Jesper

Patrik Sjöberg var tidigare flygkapten på ett stort skandinaviskt flygbolag där han flög Boeing 737. Patrik arbetar idag som brandflygspilot på SAAB och flyger AT802 Fireboss flygplan. Patrik har en gedigen erfarenhet från flygets alla hörn. Han har arbetat med allt från att flyga passagerare till välkända charterdestinationer, flyguppvisningar i Kina, utbildning och är trefaldig svensk mästare i konstflygning. Patrik pratar om hur SAABs flygplan fungerar och hur man genomför flygande brandsläckning av skogar.

 

Jesper Jörnén har tidigare arbetat som styrman på ett stort skandinaviskt flygbolag där han flög Boeing och Airbus. Idag arbetar Jesper som koordinator för SAABs brandflyg, och under 2022 kommer han även arbeta som pilot på SAABs brandflygplan. Jesper har erfarenhet från larmcentralsbranschen och har arbetat med medicinska och säkerhetsrelaterade evakueringar och repatrieringar runt om i världen. Jesper berättar om SAAB och Sveriges första utlandsuppdrag där SAAB, tillsammans med MSB, assisterade Grekland med skogsbrandsbekämpning under de förödande skogsbränderna som härjade sommaren 2021. Jesper var med under resan ner till brandområdet, samt jobbade på plats som liasion officer.

Talare

Per Lindquist

Per Lindquist är civilingenjör och innovatör med mångårig erfarenhet från utveckling av algoritmer och mjukvara för såväl militära som civila sensorsystem. Idag driver Per ett företag inom sensordatabehandling.

 

Om föredraget

Per presenterar företagets lösning SAF3® (Smoke And Flame 3), som förser vanliga övervakningskameror med förmågan att även detektera brand. Mjukvarulösningen bygger på avancerad realtidsbehandling av videoströmmen ombord på kamerorna vilket gör att ingen extra infrastruktur behövs. Föredraget belyser fördelar, utmaningar, systemlösningen samt exempel på tillämpningar

Talare

Axel Schylström

Axel Schylström är föreläsaren, artisten & författaren som gick från sjuksängen till artistscenen på bara ett fåtal år. År 2012, blott 19 år gammal, var han med om en olycka som gjorde honom till en av Sveriges värst brännskadade överlevare genom tiderna. Axel tvingades till över 50 operationer och ungefär ett år på sjukhus – men lyckades mirakulöst nog överleva.

 

År 2015 slog Axel igenom stort i Idol, och har sedan dess tävlat flera gånger i Melodifestivalen och belönats med ett flertal guldskivor som både artist och upphovsman. Utöver succén som artist har Axel även gett ut självbiografin ”BRÄND – En resa genom eld”. Boken blev ett naturligt startskott för Axels karriär som föreläsare och idag är han landets flitigaste turnerande inspirationsföreläsare, och hans senaste inspirationsshow ”BRÄND” sågs av mer än 30 000 personer.

 

Om föredraget
Axels föreläsning bygger på hans erfarenheter av livet som allvarligt brännskadad. Han pratar om vikten av att bygga sin självkänsla, om att våga vara annorlunda och om att vända motgång till succé.

Talare

Oskar Ekberg

Oskar Ekberg är brandingenjör och civilingenjör i Riskhantering med påbyggnadsutbildningen ”Räddningstjänstutbildning för brandingenjörer” (RUB). Innan han började på Briab drev han Proak Brandkonsult AB och har även ett förflutet som processansvarig för analysaffären hos produkt- & säkerhetskoncernen STANLEY Security. Oskar har arbetat som projekterande och rådgivande brandkonsult sedan 2006.

 

Om föredraget
Oskar kommer att prata om hur man genom att förflytta brandskyddsprojektering från textdokument och överstrykningspenna till att projektera digitalt i byggnadsmodellen, så kallat Brandskydd i BIM. På så vis kan kommunikationen effektiviseras och dubbelarbete minimeras och man undviker onödiga missförstånd. I BIM-modellen blir allt tydligt och visuellt. Det är till exempel möjligt att se att täta genomföringar, att dragning av installationer fungerar eller om brandcellsgränsernas utformning kan förbättras. En gedigen modell ger också möjlighet till en effektivare förvaltning.

Ny teknik skapar möjligheter men värdet kommer först när vi utnyttjar möjligheterna. Att projektera brand i BIM är ett steg på den vägen

Talare

Malin Enocksson

Malin Enocksson är ansvarig för utveckling av anläggningar och processer inom Cyclife Sweden. Cyclife Sweden är ett företag med kärntekniskt tillstånd som jobbar med volymreduktion av radioaktivt avfall.

 

Om föredraget
Malin kommer att berätta om en kväll i november 2019 då en komponent under behandling började att brinna i Cyclife Swedens Metallbehandlingsanläggning. Det var första gången någonsin som beredskapsplanen aktiverades. Under branden/händelsen fungerade Malin som Stabschef för krisorganisationen. Hon kommer att berätta om utmaningar under händelsen – kommunikation, lärdomar och hur man får berörda att känna sig trygga under händelseförloppet när man måste ta hänsyn till radioaktivitet.

Talare

Johannes Sjösvärd Näslund

Johannes Sjösvärd Näslund arbetar som Avdelningschef Samhällsskyddsavdelningen på Räddningstjänstens Dala Mitt. Samhällsskyddsavdelningen på RDM ansvar för medlemskommunernas brandförebyggande arbete.

 

Om föredraget
Johannes pratar om de förändrade kraven som träder i kraft den 1 juli 2022 och som påverkar kommunen/räddningstjänstens arbete vad gäller tillsyn av den enskilde, och hur detta kan förväntas påverka deltagarnas verksamhet.

Moderator

Josefine Sundström

Författaren och programledaren Josefine Sundström är en van moderator. Förutom programledare i radio och tv för både Melodifestivalen och nyhetsprogram har Josefine Sundström författat boken Branden.
 
– Efter rekommendationer under de senaste Branddagarna har jag köpt och installerat en laddstolpe till elbilen och tre nya brandvarnare i hemmet. Dessutom har jag sett över familjens batteriförvaring. Ser mycket fram emot att få introducera och höra årets spännande talare, säger Josefine.

Talare

Anders E Johansson

Anders E Johansson är vd på Polarbröd, ett femte generationens familjeföretag och ett Sveriges starkaste varumärken. Anders har under 12 år utvecklat bolaget ytterligare med god tillväxt och lönsamhet både inom Sverige och på en växande exportmarknad.

Om föredraget
Anders E Johansson kommer att berätta om de dramatiska dagarna, chocken och sorgen i augusti 2020 när familjeföretaget Polarbröds bageri i Älvsbyn brann ner. Om krisledningsarbetet med fokus på medarbetarna samtidigt som mediatrycket var enormt. Han kommer att berätta om hjältarna i Älvsbyn och Bredbyn, om beslutsamheten hos ägarna och hur man tillsammans hittade kraften och energin att resa sig ur askan och komma tillbaka.

Talare

Tommy Carnebo

Tommy Carnebo har arbetat i mer än 20 år som brandman på Södertörns brandförsvarsförbund och har nu börjat som Risk Management Specialist på Dafo Vehicle Fire Protection. Tommy har arbetat med trafiksäkerhet i 15 år och specialiserade sig 2017 på fordon med alternativa drivmedel, främst el och gas.

Sedan 2018 har han genomfört ett 80-tal utbildningar och föreläsningar om risker kring fordon med alternativa drivmedel. Tommy har även varit sakkunnig i flera MSB-projekt och var också sakkunnig i Regeringsutredningen för säkra gasbusstransporter.

Om föreläsningen

Tommy kommer att prata om vad som skiljer fordon med alternativa drivmedel från ”vanliga”. Hur laddar vi våra elbilar säkert? Vilka utmaningar ser Räddningstjänsten med batteridrift och bränder? Karantänsplatser – vad är det? Varför ska vi ha dem och hur ska de se ut?

Han kommer också beröra vilka risker som finns med mindre energibärare som till exempel hoverboards, sparkcyklar, elcyklar.

Talare

Patrik & Jesper

Patrik Sjöberg var tidigare flygkapten på ett stort skandinaviskt flygbolag där han flög Boeing 737. Patrik arbetar idag som brandflygspilot på SAAB och flyger AT802 Fireboss flygplan. Patrik har en gedigen erfarenhet från flygets alla hörn. Han har arbetat med allt från att flyga passagerare till välkända charterdestinationer, flyguppvisningar i Kina, utbildning och är trefaldig svensk mästare i konstflygning. Patrik pratar om hur SAABs flygplan fungerar och hur man genomför flygande brandsläckning av skogar.

Jesper Jörnén har tidigare arbetat som styrman på ett stort skandinaviskt flygbolag där han flög Boeing och Airbus. Idag arbetar Jesper som koordinator för SAABs brandflyg, och under 2022 kommer han även arbeta som pilot på SAABs brandflygplan. Jesper har erfarenhet från larmcentralsbranschen och har arbetat med medicinska och säkerhetsrelaterade evakueringar och repatrieringar runt om i världen. Jesper berättar om SAAB och Sveriges första utlandsuppdrag där SAAB, tillsammans med MSB, assisterade Grekland med skogsbrandsbekämpning under de förödande skogsbränderna som härjade sommaren 2021. Jesper var med under resan ner till brandområdet, samt jobbade på plats som liasion officer.

Talare

Per Lindquist

Per Lindquist är civilingenjör och innovatör med mångårig erfarenhet från utveckling av algoritmer och mjukvara för såväl militära som civila sensorsystem. Idag driver Per ett företag inom sensordatabehandling.

Om föredraget
Per presenterar företagets lösning SAF3® (Smoke And Flame 3), som förser vanliga övervakningskameror med förmågan att även detektera brand. Mjukvarulösningen bygger på avancerad realtidsbehandling av videoströmmen ombord på kamerorna vilket gör att ingen extra infrastruktur behövs. Föredraget belyser fördelar, utmaningar, systemlösningen samt exempel på tillämpningar.

Talare

AxeL Schylström

Axel Schylström är föreläsaren, artisten & författaren som gick från sjuksängen till artistscenen på bara ett fåtal år. År 2012, blott 19 år gammal, var han med om en olycka som gjorde honom till en av Sveriges värst brännskadade överlevare genom tiderna. Axel tvingades till över 50 operationer och ungefär ett år på sjukhus – men lyckades mirakulöst nog överleva.

År 2015 slog Axel igenom stort i Idol, och har sedan dess tävlat flera gånger i Melodifestivalen och belönats med ett flertal guldskivor som både artist och upphovsman. Utöver succén som artist har Axel även gett ut självbiografin ”BRÄND – En resa genom eld”. Boken blev ett naturligt startskott för Axels karriär som föreläsare och idag är han landets flitigaste turnerande inspirationsföreläsare, och hans senaste inspirationsshow ”BRÄND” sågs av mer än 30 000 personer.

 

Om föredraget

Axels föreläsning bygger på hans erfarenheter av livet som allvarligt brännskadad. Han pratar om vikten av att bygga sin självkänsla, om att våga vara annorlunda och om att vända motgång till succé.

Talare

Oskar Ekberg

Oskar Ekberg är brandingenjör och civilingenjör i Riskhantering med påbyggnadsutbildningen ”Räddningstjänstutbildning för brandingenjörer” (RUB). Innan han började på Briab drev han Proak Brandkonsult AB och har även ett förflutet som processansvarig för analysaffären hos produkt- & säkerhetskoncernen STANLEY Security. Oskar har arbetat som projekterande och rådgivande brandkonsult sedan 2006.

Om föredraget
Oskar kommer att prata om hur man genom att förflytta brandskyddsprojektering från textdokument och överstrykningspenna till att projektera digitalt i byggnadsmodellen, så kallat Brandskydd i BIM. På så vis kan kommunikationen effektiviseras och dubbelarbete minimeras och man undviker onödiga missförstånd. I BIM-modellen blir allt tydligt och visuellt. Det är till exempel möjligt att se att täta genomföringar, att dragning av installationer fungerar eller om brandcellsgränsernas utformning kan förbättras. En gedigen modell ger också möjlighet till en effektivare förvaltning.

Talare

Malin Enockson

Malin Enocksson är ansvarig för utveckling av anläggningar och processer inom Cyclife Sweden. Cyclife Sweden är ett företag med kärntekniskt tillstånd som jobbar med volymreduktion av radioaktivt avfall.

Om föredraget
Malin kommer att berätta om en kväll i november 2019 då en komponent under behandling började att brinna i Cyclife Swedens Metallbehandlingsanläggning. Det var första gången någonsin som beredskapsplanen aktiverades. Under branden/händelsen fungerade Malin som Stabschef för krisorganisationen. Hon kommer att berätta om utmaningar under händelsen – kommunikation, lärdomar och hur man får berörda att känna sig trygga under händelseförloppet när man måste ta hänsyn till radioaktivitet.

Talare

Johannes Sjösvärd Näslund

Johannes Sjösvärd Näslund arbetar som Avdelningschef Samhällsskyddsavdelningen på Räddningstjänstens Dala Mitt. Samhällsskyddsavdelningen på RDM ansvar för medlemskommunernas brandförebyggande arbete.

Om föredraget
Johannes pratar om de förändrade kraven som träder i kraft den 1 juli 2022 och som påverkar kommunen/räddningstjänstens arbete vad gäller tillsyn av den enskilde, och hur detta kan förväntas påverka deltagarnas verksamhet

Boende

Under Branddagarna 2022 erbjuder vi boende på Hilton Slussen. 
Enkelrum – 1950 SEK/natt
Dubbelrum – 2250 SEK/natt

Anmäl dig här!

Välj de nätter du vill ha boende.
Detta gäller endast dig som vill boka boende.
Gäller endast dig som bokat dubbelrum.

* Obligatoriskt fält

Frågor?

Har du några funderingar kring Branddagarna går det bra att kontakta oss på brandskydd@sbdinc.com