Föreläsning:

Axel Schylström

Axel Schylström är föreläsaren, artisten & författaren som gick från sjuksängen till artistscenen på bara ett fåtal år. År 2012, blott 19 år gammal, var han med om en olycka som gjorde honom till en av Sveriges värst brännskadade överlevare genom tiderna. Axel tvingades till över 50 operationer och ungefär ett år på sjukhus – men lyckades mirakulöst nog överleva.

År 2015 slog Axel igenom stort i Idol, och har sedan dess tävlat flera gånger i Melodifestivalen och belönats med ett flertal guldskivor som både artist och upphovsman. Utöver succén som artist har Axel även gett ut självbiografin ”BRÄND – En resa genom eld”. Boken blev ett naturligt startskott för Axels karriär som föreläsare och idag är han landets flitigaste turnerande inspirationsföreläsare, och hans senaste inspirationsshow ”BRÄND” sågs av mer än 30 000 personer.

Om föredraget

Axels föreläsning byggde på hans erfarenheter av livet som allvarligt brännskadad. Han pratade om vikten av att bygga sin självkänsla, om att våga vara annorlunda och om att vända motgång till succé.

Alla föreläsningarna:

"

Per Lindquist

Per presenterade företagets lösning SAF3® (Smoke And Flame 3), som förser vanliga övervakningskameror med förmågan att även detektera brand.

Malin Enocksson

Malin berättade om en kväll i november 2019 då en komponent under behandling började att brinna i Cyclife Swedens Metallbehandlingsanläggning.

Oskar Ekberg

Hur man genom att förflytta brandskyddsprojektering från textdokument och överstrykningspenna till att projektera digitalt i byggnadsmodellen, så kallat Brandskydd i BIM.

Johanns Sjösvärd Näslund

Berättade om de förändrade kraven som påverkar kommunen/räddningstjänstens arbete vad gäller tillsyn av den enskilde, och hur detta kan förväntas påverka vår dagliga verksamhet.

Axel Schylström

Föreläsningen byggde på hans erfarenheter av livet som allvarligt brännskadad. Han pratade om vikten av att bygga sin självkänsla, om att våga vara annorlunda och om att vända motgång till succé.

Jesper Jörnén

Jesper berättade om SAAB och Sveriges första utlandsuppdrag där de assisterade Grekland med skogsbrandsbekämpning under de förödande skogsbränderna som härjade sommaren 2021.

Frågestund med Johannes och Oskar

Johannes och Oskar svarade på frågor om tillsyn för skolor, val av projekteringsmodell och instatsplanering inom räddningstjänsten m.m.