Föreläsning:

Jesper Jörnén

Jesper Jörnén har tidigare arbetat som styrman på ett stort skandinaviskt flygbolag där han flög Boeing och Airbus. Idag arbetar Jesper som koordinator för SAABs brandflyg, och under 2022 kommer han även arbeta som pilot på SAABs brandflygplan. Jesper har erfarenhet från larmcentralsbranschen och har arbetat med medicinska och säkerhetsrelaterade evakueringar och repatrieringar runt om i världen.

Om föredraget

Jesper berättade om SAAB och Sveriges första utlandsuppdrag där SAAB, tillsammans med MSB, assisterade Grekland med skogsbrandsbekämpning under de förödande skogsbränderna som härjade sommaren 2021. Jesper var med under resan ner till brandområdet, samt jobbade på plats som liasion officer.

Alla föreläsningarna:

"

Per Lindquist

Per presenterade företagets lösning SAF3® (Smoke And Flame 3), som förser vanliga övervakningskameror med förmågan att även detektera brand.

Malin Enocksson

Malin berättade om en kväll i november 2019 då en komponent under behandling började att brinna i Cyclife Swedens Metallbehandlingsanläggning.

Oskar Ekberg

Hur man genom att förflytta brandskyddsprojektering från textdokument och överstrykningspenna till att projektera digitalt i byggnadsmodellen, så kallat Brandskydd i BIM.

Johanns Sjösvärd Näslund

Berättade om de förändrade kraven som påverkar kommunen/räddningstjänstens arbete vad gäller tillsyn av den enskilde, och hur detta kan förväntas påverka vår dagliga verksamhet.

Axel Schylström

Föreläsningen byggde på hans erfarenheter av livet som allvarligt brännskadad. Han pratade om vikten av att bygga sin självkänsla, om att våga vara annorlunda och om att vända motgång till succé.

Jesper Jörnén

Jesper berättade om SAAB och Sveriges första utlandsuppdrag där de assisterade Grekland med skogsbrandsbekämpning under de förödande skogsbränderna som härjade sommaren 2021.

Frågestund med Johannes och Oskar

Johannes och Oskar svarade på frågor om tillsyn för skolor, val av projekteringsmodell och instatsplanering inom räddningstjänsten m.m.